Travka

Concerte

Concert de rock alternativ

George Gâdei - Voce
Alexei Ţurcan - Chitară, keys
Misha Gâlcă - Bass
Cristian Chirodea - Tobe

Formația Travka s-a format în primăvara anului 2002 la Focșani, ridicându-se repede în cercurile muzicii underground de la acea vreme. Un an mai târziu trupa pășește pe scena națională prin mai multe apariții TV și prin concertele susținute la festivaluri în fața a mii de oameni. În iarna anului 2004 încep înregistrările pentru primul album al trupei, „Corabia nebunilor”, un videoclip fiind filmat pentru piesa omonimă. Cu toate acestea, în vara lui 2005 solistul George Gâdei suferă un accident grav care pune toate planurile formației pe pauză. După o perioadă de recuperare trupa lansează într-un final albumul de debut în luna decembrie, primind cronici foarte pozitive.

Trupa devine o prezență constantă a scenelor de club și de festival din țară, atrăgând din ce în ce mai mulți fani prin abordarea excentrică și lirismul adesea criptic și devenind rapid unul din cele mai importante nume ale scenei rock românești. Cel de-al doilea album de studio, intitulat „Vreau să simt Praga”, este lansat în 2007 și face valuri însemnate printre fani, fiind primul album românesc disponibil pentru descărcare și distribuție digitală gratuită printr-o licență Creative Commons. După un turneu de promovare pentru album, trupa își anunță destrămarea în vara anului 2008, membrii reunindu-se în aceeași componență doi ani mai târziu și anunțând lucrul la un nou disc.

Cel mai nou single Travka, „În aer”, este lansat la începutul anului 2016, marcând începerea unei noi etape din viața creativă a formației. Concertele încep la rândul lor să devină din ce în ce mai dese, prezența trupei pe scenele din țară culminând cu festivalul Shine la Arenele Romane din București la începutul lui iulie 2016. Finalul lui 2016 găsește trupa experimentând cu noi sunete, reorchestrând piesele din repertoriu pentru a fi interpretate într-o formulă extinsă, electro-acustică, proiect pe care urmează să îl extindă în anul ce va urma.

În mai 2017, Travka au sărbătorit 15 ani de activitate printr-un concert special la Teatrul Național București. Setul aniversar a plimbat trupa prin piese din toată cariera, cuprinzând de asemenea și momente noi, cu ochii către viitor.

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov

Program:
05 Aug 2017, 20:00 - 21:20 - Cetatea Râșnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zb BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Rom Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin