Call pentru proiecte artistice la FFIR 2021

Concerte, teatru, dans, experimente, expoziii etc.

Poate ai mai fost pe la noi, poate ai vrut, poate ai auzit de noi sau poate c nu, îns, indiferent de rspuns, te invitm ca anul acesta s fii parte din FFIR13, adic, din Festivalul de Film i Istorii Rânov, ajuns deja la cea de-a 13-a ediie, care se va desfura în perioada 20 – 29 august 2021, având ca tem principal: “EROI”. Aa cum am obinuit deja publicul nostru fidel, ne propunem s reunim i la aceast ediie peste 50 de proiecii de film, 20 de proiecte artistice, 60 de invitai speciali, 50 de artiti i 40 de studeni bursieri la coala de Var pentru tineri.

Dei am avut timp s explorm sfera artistic româneasc, i nu numai, suntem siguri c ne-au scpat numeroase idei noi de concerte i spectacole, mai ales cele “altfel”, pe care nu le vezi oriunde. Din acest motiv, FFIR lanseaz un call deschis pentru manageri culturali i artiti (la început de carier sau experimentai) s vin cu propuneri de proiecte artistice care au o legtur direct sau indirect cu tema actual a festivalului, cu tema noastr permanent, Transilvania, sau cu orice credei c s-ar potrivi ca o mnu în povestea noastr aparte. Ne dorim, în special, proiecte noi, creative, originale i inovatoare, dedicate festivalului, premiere sau producii proprii, neexistând restricii în ceea ce privete genul sau stilul artistic.

Locaiile în care v ateptm sunt: Grdina Cetii Rânov (open air, scen 6 x 8 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 1800 de spectatori), Biserica Evanghelic (indoor, org istoric funcional, cu sau fr sonorizare, maximum 500 de spectatori), Grdina Schubz (open air, scen 1,80 x 5 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 100 de spectatori), cortul de evenimente (indoor, scen 1,80 x 5 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 180 de spectatori).

Artitii sau managerii culturali interesai pot trimite pân în data de 22 martie 2021 pe adresa de email proiecte@ffir.ro urmtoarele informaii:

Numele proiectului
Numrul i numele artitilor implicai
Datele posibile de încadrare în programul FFIR12 (în intervalul 20 – 29 august 2021)
Durata proiectului (maximum 90 de minute)
Descrierea argumentat a proiectului (minimum 1000 de caractere, dar nu mai mult de o pagin)
Rider-ul tehnic detaliat
Necesarul de cazare si transport
Bugetul de onorarii propus
Un link la eantioane reprezentative (video sau audio) ale produciilor voastre originale dac exist.

Pentru orice detalii suplimentare, v rugm s ne contactati la: proiecte@ffir.ro sau 0729 757 970.

Mult inspiraie i succes!

Echipa FFIR

 

 

 

 

 

 

 

 

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin