The Mono Jacks

Concerte

Concert acustic altrock

Doru Trãscãu (voce, chitarã)
Andrei Zamfir (chitarã)
Cristian Chiru (bass)
John Ciurea (tobe)

The Mono Jacks sunt o colecţie de gânduri şi emoţii puse pe note. Vei simţi asta cu uşurinţã dacã ajungi la un concert de-al lor şi probabil cã vei remarca şi cã în spatele unei melancolii aproape permanente e o energie care te frãmântã invariabil. Toate acestea au început sã prindã viaţã în toamna lui 2008 la iniţiativa lui Doru Trãscãu, cunoscut deja publicului din activitatea cu formaţia ab4. Trupa a avut parte de un debut excelent, cu un prim disc Now In Stereo lansat în 2010 şi un rãspuns entuziast din partea publicului pentru single-urile „Maria” şi „Woman”. În timp, formaţia a adunat în palmares o impresionantã activitate concertisticã atât în cluburi cât şi la mari festivaluri – Sziget, Exit Festival, Eurosonic Noorderslag, ARTMania, TIFF.

Albumul de debut este urmat de douã EP-uri, Fortunes de la sfârşitul anului 2011 fiind reprezentativ datoritã single-ului “Gândurile” şi marcând un punct de referinţã în activitatea compoziţionalã a formaţiei. Succesul piesei a adus dupã sine un experiment îndrãzneţ pentru The Mono Jacks, trupa lansând în mai 2012 EP-ul Gândurile Remixed cu reinterpretãri ale acesteia realizate de artişti precum Brazda lui Novac, The Pixels sau L’Orchestre de Roche.

Dupã o perioadã de pauzã, The Mono Jacks revin în 2015 într-o componenţã proaspãtã cu un nou single, „Tablou”, „o poveste despre iubire şi şanse ratate” menitã a da tonul unui nou început. Continuând anul cu câteva apariţii live şi lucrând simultan la compoziţii noi, The Mono Jacks lanseazã în vara lui 2016 „Drumul” – o nouã piesã rãscolitoare ce ne aratã o formaţie aflatã într-un vârf de formã şi de inspiraţie.

Cel mai nou single, „Un sfert de secundã”, lansat în ianuarie 2017, se va regãsi pe viitorul album de studio la care trupa lucreazã în prezent.

Proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov

Program:
30 Iul 2017, 20:00 - 21:00 - Cetatea Râșnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zb BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Rom Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin