Triunghiul tristeții

2022, SUA - Suedia - Marea Britanie - Germania - Franța - Turcia - Danemarca - Grecia - Elveția - Mexic, 2h 27min
Triunghiul tristeții
Program:
16 Aug 2023, 21:00 - Bastionul Țesătorilor / Artiștilor din Brașov
18 Aug 2023, 21:00 - Piața Unirii din Râșnov
Limbi: Engleză, Suedeză, Germană, Franceză, Greacă, Tagalog, Akan
Regizor: Ruben Östlund
Scenarist: Ruben Östlund
Nota IMDB: Triangle of Sadness (2022) on IMDb

Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), un celebru cuplu de fotomodele, sunt invitați într-o croazieră de lux pentru oameni super-bogați, dar de o moralitate îndoielnică. Printre ei, un oligarh rus, un traficant de arme britanic, dar și un alcoolic care citează din Marx și care este chiar căpitanul navei (Woody Harrelson). Ceea ce la început părea poza perfectă de Instagram se transformă într-un spectacol grotesc.

Primul film de limbă engleză al suedezului Ruben Östlund, dublu câștigător al Palme d'Or: cu acest film, în 2022, și cu The Square, în 2017.

21 de premii (inclusiv Palme d'Or la Cannes 2022) și 71 de nominalizări (inclusiv la Oscar 2023 pentru cel mai bun film, cea mai bună regie și cel mai bun scenariu original)

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique