Între revoluții

2023, România - Croația - Qatar - Iran, 1h 10min
Între revoluții
Program:
26 Aug 2023, 18:00 - Cinema Amza Pellea din Râșnov
Limbi: Română, Persană
Regizor: Vlad Petri
Nota IMDB: Intre revolutii (2023) on IMDb

Două femei separate de revoluții își unesc destinele prin scrisorile pe care și le trimit, înfruntând societățile în care trăiesc. Maria și Zahra s-au întâlnit la universitatea de medicină din București în anii ’70. Când posibilitatea unei schimbări politice în Iran devine o certitudine, Zahra se întoarce în țara ei, luând parte la evenimente, departe de prietena sa. În următorii 10 ani, singurul lor mod de a comunica e prin intermediul scrisorilor. Încadrate de două revoluții, cuvinte lor descriu lupta femeilor pentru a fi auzite, societăți trecând prin schimbări radicale și o  prietenie care nu poate fi destrămată.

Între revoluții e un film hibrid, construit deopotrivă pe bază de imagini și documente de arhivă și pe baza scrisorilor ficționalizate trimise de cele două personaje create de scriitoarea Lavinia Braniște pe baza unor documente desecretizate din arhiva Securității. 

4 Premii (inclusiv Premiul FIPRESCI în cadrul secțiunii Forum la Berlinale, 2023, Cel mai bun film în cadrul “Zilele Filmului Românesc” și Premiul FIPRESCI la TIFF 2023)

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique