De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin

2023, România, 1h 25min
De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin
Program:
27 Aug 2023, 21:00 - Piața Unirii din Râșnov
Limba: Română
Scenarist: Carla Maria Teaha
Nota IMDB: De ce ma cheama Nora, cand cerul meu e senin (2023) on IMDb

Nora Iuga este, pesemne, cea mai importantă scriitoare română ce ar fi putut face o mare carieră și în cinema (de n-ar fi primit, cândva, un Nu pentru actorie de la o comisie condusă de Radu Beligan).

Turnat în perioada 2019 - 2021, filmul e un doc-biopic construit pe altoirea unui rail-documentary (călătoria cu trenul la Târgul de Carte de la Frankfurt 2019 ocupă o parte însemnată a acțiunii) cu un confesional-la-cameră de pandemie (era Covid marchează aniversarea de 90 de ani a poetesei și o altă parte consistentă a peliculei).

Rareori o personalitate publică din spațiul românesc a emanat o mai mare încredere în sine (deși va nega mereu asta) și lejeritate de a exista în prezența semenilor decât Nora Iuga.

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique