Copiii tăinuiți ai colonialismului

2022, Franța, 58min
Copiii tăinuiți ai colonialismului
Program:
22 Aug 2023, 15:00 - Cinema Amza Pellea din Râșnov
Limba: Franceză
Scenarist: Dominique Regueme
Nota IMDB: Métis, les enfants cachés de la colonisation (2022) on IMDb

În timpul Imperiului colonial belgian, în Congo, Rwanda și Burundi, câteva mii de copii de rasă mixtă au fost victimele unei segregări țintite, care este încă necunoscută astăzi.

Născuți dintr-un tată belgian și o mamă africană, acești copii au fost ascunși și izolați de stat, luați din familiile lor și plasați în internate. În ajunul cucerii independenței de către cele 3 state, a fost organizată o răpire legală: câteva sute dintre copii au fost expatriați forțat în Belgia și plasați în familii adoptive.

Filmul spune povestea lui Evariste și Lena, Charles, François, Luc și Eveline. La 60 de ani de la producerea evenimentelor, acești martori își revizitează trecutul, urmărind căutarea rădăcinilor și a propriei identității, încercând să închidă rănile copilăriei.

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique