A coase pentru a protesta

2022, Marea Britanie - Spania, 1h 9min
A coase pentru a protesta
Program:
20 Aug 2023, 14:30 - Cinema Amza Pellea din Râșnov
Limba: Engleză
Regizor: Rakel Aguirre
Scenarist: Rakel Aguirre

Thalia este o artistă și creatoare de bannere care, la începutul anilor '80, s-a alăturat unei tabere de pace (peace camp) destinate exclusiv femeilor pentru a se opune armelor nucleare prin acțiuni non-violente.

În urmă cu 41 de ani, în vara lui 1981, un grup de 36 de femei și-au părăsit casele și au mărșăluit de la Cardiff, capitala Țării Galilor, la Greenham Common, lângă Londra, pentru a protesta împotriva rachetelor americane de croazieră care urmau să fie desfășurate în Marea Britanie ca parte a Războiului Rece.

De teama unui război nuclear, grupul a decis să rămână și a înființat o tabără de pace carei s-a transformat rapid într-un spațiu public în care se puteau auzi vocile femeilor, atrăgând sute de mii de femei în peste două decenii.

Cel mai bun film documentar internațional la Ecozine Film Festival 2023

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique