Vorbitorincii la Râșnov – dezbatere Personalități radicale. Portrete și definiții

Panel-uri

Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea vin pentru prima dată la Festivalul de Film și Istorii de la Râșnov. Cei doi poartă un dialog permanent despre privind ideile înalte ale societății, atât în podcastul lor, Vorbitorincii, dar și în alte apariții publice.

Adepți și promotori ai unei lumi echilibrate, dominată de bun simț civic, Radu Paraschivescu și Cătălin Striblea vor discuta despre radicalizare din perspectiva personajelor care împing lucrurile și ideile către extrem. “Personalități radicale. Portrete și definiții.” este tema pe care o vor aborda și pe care o propun spre dialog publicului prezent. Toate întâlnirile Vorbitorincilor cu publicul înseamnă un dialog între toți cei aflați în sală.

Cătălin Striblea: “Radicalizarea este noua religie a prezentului și foarte posibil un fundament al viitorului. Traiul în bule și accentuarea subiectivității sunt repere ale unor noi societăți. Viațal la centru aproape a devenit o formă de protest, iar vocea celor care sunt acolo este neauzită. Încercăm să aflăm împreună cine sunt oamenii care și-au făcut un scop din așezarea societăților în falii.”

Radu Paraschivescu: "Încercăm să arătăm care sunt condiţionările sociale, istorice, familiale sau de altă natură ale câtorva dintre personalităţile istorice ale ultimului secol şi nu numai. Încercăm de asemenea să vedem ce reacţie declanşează poziţia radicală printre "supuşi" sau printre partenerii de discuţie de la masa tratativelor. Care sunt argumentele pro şi contra radicalismului? Mai bine zis, există şi argumente pro? Putem confunda radicalismul cu fermitatea, cu rigiditatea, cu inflexibilitatea? Care este lecţia pe care s-ar cuveni s-o desprindem din vieţile vedetelor radicalismului politic?"

Bilete: https://eventbook.ro/other/bilete-ffir-15-vorbitorincii-cu-catalin-striblea-si-radu-paraschivescu

Program:
19 Aug 2023, 11:00 - 13:00 - Cinema Amza Pellea din Râșnov
Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique