Concert Legends – hituri ale muzicii rock reinterpretate la instrumente clasice

Concerte

Matei Ioachimescu (Viena) – flaut
Duo Percussionescu (București):
Irina Rădulescu – marimba
Andrei Duță – vibrafon

În parteneriat cu Musica Barcensis

“Legends” aduce publicului din România o nouă perspectivă asupra clasicilor muzicii rock, în viziunea unor interpreți și compozitori de muzică clasică, la trei instrumente cu o sonoritate specială. Led Zeppelin, Metallica, Iron Maiden, Aerosmith, Nirvana, Depeche Mode, Deep Purple, Guns N’ Roses sunt doar câteva dintre marile ”legende” prezentate într-un program electrizant, de cea mai înaltă ținută. Cu un concept în care Classic Rock Meets Contemporary Classics, “Legends” este inovator, atractiv și emoționant deopotrivă, fiind dezvoltat împreună cu compozitori contemporani români și străini, pentru o formulă camerală unică în România: flaut, marimbă și vibrafon.

Protagoniștii concertului sunt deja cunoscuți publicului din România, în urma unor serii de concerte extrem de iubite și de cerute, precum “La Vida Loca”, ”Origins”, ”Romanian Rhapsody”, “Bits of Romanian Beats” sau “Vibraimba”. Este vorba despre flautistul Matei Ioachimescu, artist (re)cunoscut al scenelor internaționale, care, prin interpretarea sa spontană și creativă și prin felul în care transmite emoția și interacționează cu publicul, este considerat un adevărat ”rockstar” al muzicii clasice. Odată cu acest proiect, Matei Ioachimescu (artist stabilit la Viena) revine pe scenele din România în compania duo-ului PERCUSSIONescu: Irina Rădulescu – marimbă și Andrei Duță – vibrafon, un grup cameral original, de excepție, care deja se impune pe scenele internaționale. Împreună, îmbinând creativitatea cu tehnica remarcabilă, cei trei artiști explorează noi teritorii muzicale, oferind publicului o experiență sonoră complet nouă.
Web: www.mateiioachimescu.com 

Program:
“Led Zeppelin Suite” (aranj. Jorge Rojas)
“Heart-shaped Box” (Curt Cobain/Jacob Elkin)
“Metallica Medley” (aranj. Jorge Rojas)
“Fear of the Dark” (aranj. Jorge Rojas)
“…in Time” (Gabriel Mălăncioiu)
“Riffs and Solos” (Mihai Măniceanu)
“I don’t want to miss a thing” (aranj. Jorge Rojas)
“Don’t smoke on the land” (Andrei Petrache)
“Sweet Child of Mine” (aranj. Jorge Rojas)

   

Program:
21 Aug 2022, 17:00 - 18:30 - Biserica Evanghelica din Hărman
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U