Call pentru proiecte artistice la FFIR 2024

Concerte, teatru, dans, experimente, expoziții etc.

Poate ai mai fost pe la noi, poate ai vrut, poate ai auzit de noi sau poate că nu, însă, indiferent de răspuns, te invităm ca anul acesta să fii parte din FFIR16, adică, din Festivalul de Film și Istorii Râșnov, ajuns deja la cea de-a 16-a ediție, care se va desfășura în perioada 9 – 25 august 2024, având ca temă principală: “Leader(ship)”. Așa cum am obișnuit deja publicul nostru fidel, ne propunem să reunim și la această ediție peste 50 de proiecții de film, 20 de proiecte artistice, 60 de invitați speciali, 50 de artiști și 30 de studenți bursieri la Școala de Vară pentru tineri.

Deși am avut timp să explorăm sfera artistică românească, și nu numai, suntem siguri că ne-au scăpat numeroase idei noi de concerte și spectacole, mai ales cele “altfel”, pe care nu le vezi oriunde. Din acest motiv, FFIR lansează un call deschis pentru manageri culturali și artiști (la început de carieră sau experimentați) să vină cu propuneri de proiecte artistice care au o legătură directă sau indirectă cu tema actuală a festivalului, cu tema noastră permanentă, Transilvania, sau cu orice credeți că s-ar potrivi ca o mănușă în povestea noastră aparte. Ne dorim, în special, proiecte noi, creative, originale și inovatoare, dedicate festivalului, premiere sau producții proprii, neexistând restricții în ceea ce privește genul sau stilul artistic.

Locațiile în care vă așteptăm sunt: Grădina Cetății Râșnov (open air, scenă 6 x 8 metri, sistem de sonorizare și lumini, maximum 1000 de spectatori), Biserica Evanghelică (indoor, orgă istorică funcțională, cu sau fără sonorizare, maximum 300 de spectatori), piațeta La Lift (open air, scenă 1,80 x 5 metri, sistem de sonorizare și lumini, maximum 150 de spectatori).

Artiștii sau managerii culturali interesați pot trimite până în data de 24 martie 2024 pe adresa de email iulia@mioritics.ro următoarele informații:

Numele proiectului
Numărul și numele artiștilor implicați
Datele posibile de încadrare în programul FFIR16 (în intervalul 9 – 25 august 2024)
Durata proiectului (maximum 90 de minute)
Descrierea argumentată a proiectului (minimum 1000 de caractere, dar nu mai mult de o pagină)
Rider-ul tehnic detaliat
Necesarul de cazare si transport
Bugetul de onorarii propus
Un link la eșantioane reprezentative (video sau audio) ale producțiilor voastre originale dacă există.

Pentru orice detalii suplimentare, vă rugăm să ne contactati la: iulia@mioritcs.ro sau 0729 757 970.

Multă inspirație și succes!

Echipa FFIR

 

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyGerman Marshall Fund Uniunea Europeana Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation Ambasada Spaniei
Fundatia ETA2U Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife
Horvath Arnia Fan Curier PWC Fundatia Sturdza Smartree Enayati Purcari Zizin Brainia Nespresso System Plus Mar de Bran Berea TNR ACSB Wanderlust Tour