Concert De la c

Concerte

Zece secole de muzică vocală / Premieră
În parteneriat cu Musica Barcensis
Neuer Kammerchor Heidenheim (Germania), dirijor Thomas Kammel, soliști: soprana Melinda Sámson (Sibiu), organistul Paul Cristian (Brașov); invitat: ansamblul de dans Mugurelul (Râșnov)

Cu peste 75 de membri foarte tineri, cu vârste între 14 și 20 de ani, și aproximativ 40 de spectacole pe an, cântăreții de la Schiller-Gymnasium Heidenheim (Germania) reușesc să prezinte în mod strălucit chiar și cea mai dificilă literatură vocală. Fiecare apariție a corului este o explozie de energie, vitalitate și exuberanță. Repertoriul lor este foarte bogat, de la muzică gregoriană și polifonii renascentiste, până la motete, colinde de Crăciun și lucrări contemporane sau cover-uri pop și muzică de film (musical-urile „The Greatest Showman” sau „Moulin Rouge”). Este prima dată când corul vizitează Transilvania, privind contactul cu o cultură multiseculară ca pe o nouă provocare. Acustica Bisericii Evanghelice din Râșnov oferă posibilitatea unui amplasament optim pentru obținerea efectelor de spațialitate dorite.

Acces gratuit

Program:
25 Iul 2019, 18:00 - 19:30 - Biserica Evanghelică din Râșnov
Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Barsov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation NATO - 70 de ani
GMF Banca Comerciala Romana Eta2U
Banca Transilvania CEC Trencadis