Concert Alina Ciolcă & Band

Concerte

Componență: Alina Ciolcă (voce), Bogdan Bîngă (chitară), Adrian Chepa (percuție, bass)

„Îngân lumea“ este un proiect de folclor comparat reinterpretat al Alina Ciolcă & Band, ce pune în oglindă muzica tradițională arhaică afro-americană (din care au luat naștere muzica blues și jazz) și folclorul vocal românesc, interpretat în cele patru dialecte ale limbii române: daco-român, aromân, megleno- și istro-român. Repertoriul conține atât piese interpretate a capella, cât și cu acompaniament de chitară și/sau percuție.


În cuvintele Alinei Ciolcă „ce îmi propun este explorarea convergențelor sonore, tematice și funcționale, dintre un folclor afro-american și un folclor românesc în cel mai larg sens, în cheia diferitelor graiuri muzicale, printr-o interpretare alternativă a acestor două lumi care se întâlnesc dacă și numai dacă sunt preluate în forma lor nealterată de standarde, nivelări si raționalizări comerciale”.

Acces gratuit

Program:
23 Iul 2019, 20:00 - 21:10 - Cetatea Râșnov
Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Barsov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation NATO - 70 de ani
GMF Banca Comerciala Romana Eta2U
Banca Transilvania CEC Trencadis