Hans Klemm

Pe data de 21 septembrie 2015, Hans Klemm si-a asumat pozitia de Ambasador al Statelor Unite in Romania. Inainte de pozitia sa curenta, Ambasadorul Klemm a fost Principal Deputy Assistant Secretary la Biroul de Resurse Umane, dar si Director General al Serviciului de Externe si director de personal in cadrul Departamentului de Stat din iulie 2013 pana in decembrie 2014. In 2012, Ambasadorul Klemm a reprezentat Statele Unite drept inaltul oficial pentru APEC (Asia Pacific Economic Cooperation forum – Forumul de cooperatii economice pe regiunea Asia/Pacific), iar din 2010, acesta s-a ocupat de gestionarea programelor de implementare a legii pentru civilii si armata americana in Afghanistan.

De la inceputul lui 2007, domnul Klemm si-a asumat pozitia de Ambasador al Statelor Unite in Republica Democratica Timor-Leste. Anterior, acesta a lucrat drept consilier pe probleme economice la Ambasada Statelor Unite din Tokyo, si a ocupat pozitii la nivel inalt in Biroul de Resurse Umane, dar si in Biroul economiei si al afacerilor din cadrul Departamentului de Stat. In afara tarii si multiplelor calatorii catre Japonia, domnul Klemm a ocupat pozitii si la Ambasada Statelor Unite din Bonn, Seoul si Port of Spain.

Membru al Inaltului Serviciu de Externe, absolvent al facultatilor Indiana (B.A) si Stanford (A.M), Amasadorul Klemm este si cunoscator al limbilor germane si japoneze, datorita intreprinderilor sale profesionale.

Linkuri: Ambasada SUA
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U