Un film mai puţin vesel, mai mult trist, poetic şi sfătos

2016, România, 1h 30min
Un film mai puţin vesel, mai mult trist, poetic şi sfătos
Editii trecute:
2018
Limba: Română
Regizor: Cornel Mihalache
Scenarist: Cornel Mihalache

Documentar
Montaj: Robert Kallos

Documentarul se bazează pe 26 de ore de material cinematografic brut, realizat vreme de 25 de ani de regizorul Cornel Mihalache într-un sat maramureșean. "Satul Valea Stejarului, Comuna Vadu Izei, Maramureș, la capătul lumii românești, unde se agată hartă-n cui. Pătru Godja Pupăză, sculptor în lemn, făcător de porți maramureșene, și-a cumpărat un loc mai jos de biserică, l-a împrejmuit, i-a făcut o poartă frumoasă ca o pagodă și l-a numit „Cimitirul lui Moș Pupăză, mai puțin vesel, mai mult trist, poetic și sfătos". C-așa a vrut el.

"Din 1991 pană în 2006 am fost oaspetele acestei familii de moroșeni. Aproape în fiecare an, de Paște, de Crăciun, de moarte, de naștere, de nuntă, vară, iarnă, primăvara, la culesul prunelor, la făcutul de horincă, am fost prezent", povestește regizorul.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U