Închisoarea Modelo 77

2022, Spania, 2h 5min
Închisoarea Modelo 77
Program:
14 Aug 2023, 21:00 - Bastionul Țesătorilor / Artiștilor din Brașov
20 Aug 2023, 21:00 - Cetatea Feldioara
25 Aug 2023, 21:30 - Cetatea Râșnov
Limba: Spaniolă
Nota IMDB: Prison 77 (2022) on IMDb

După succesul internațional repurtat cu Mlaștina (2014), unul dintre cei mai importanți regizori de film ai Spaniei, Alberto Rodríguez, realizează cel mai personal film al său, Închisoarea Modelo 77 (preluând numele unei faimoase închisori din Barcelona, transformate, între timp, în Centru Cultural), care vorbește despre eșecul societății spaniole. Filmul este inspirat de evenimente adevărate.

Manuel (Miguel Herrán, cunoscut pentru rolul din La casa de papel) este un tânăr contabil condamnat la o pedeapsă excesivă de 20 de ani pentru că a deturnat echivalentul a 1.200 de euro. Ajutat de colegul său de celulă Pino (Javier Gutiérrez, cunoscut pentru rolul dn Mlaștina / Marshland), Manuel va deveni liderul unei mișcări care va uni toate închisorile în lupta pentru libertate și va schimba pentru totdeauna legile închisorilor și societatea.

În interior, prizonierii încarcerați pentru preferințele lor sexuale, pentru că sunt săraci, pentru că nu au un loc de muncă sau pentru convingerile lor politice, lipsiți de drepturi și de umanitate, ispășesc pedepse disproporționate într-o „Închisoare model” supraaglomerată. Este anul 1977.

Afară, străzi și piețe supraaglomerate care sărbătoresc democrația nou instalată după 40 de ani de dictatură, fără să țină seama de un sistem juridic profund defectuos.

24 de victorii și 33 de nominalizări (inclusiv nominalizări la Goya 2023 pentru cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal și cel mai bun sector într-un rol secundar)

Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique