Dezbatere Radicalizarea în mediul online

Panel-uri

Invitați:
Alina Greavu - Aluziva (influencer)
Gelu Duminică (sociolog)
moderator Cristian China Birta (Kooperativa 2.0)

Dacă există cumva un Dumnezeu care să ne citească, atunci răbdarea sau indiferența sa sunt în mod cert remarcabile.

Am citat din Albert Manguel. El vorbea despre cărți. Dar hai să aplicăm ce zice el la social media. Hai să ne gândim la ceea ce se întâmplă în orice rețea socială.
La răcnetul unidirecțional care defilează cu pretenția (ah, ce ironie...) de dialog. La injuria care devine un fel de formă de salut. Sau, mai degrabă, de auto-recunoaștere a unui statut bazat pe flexat mușchiul postatic. Prin postări sau comentarii pe care în realitate, fața în față, nu le-ar rosti.

Ce ne mână în luptă în social media? De unde atâta revărsare de ură, dispreț, frustrare? Și unde vorm ajunge, ca nație, dacă mergem înainte (ah, ce ironie...) pe drumul acesta?

Despre toate acestea vom discuta, absolut firesc, în cadrul unui festival de film istoric. La luptă, deci, tovarăși!

Bilete - eventbook.ro

Program:
25 Aug 2023, 16:00 - 18:00 - Cinema Amza Pellea din Râșnov
Primaria RasnovAsociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyConsiliul Judetean Brasov Muzeul Ororilor Comunismului in Romania Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation
Banca Comerciala Romana MedLife Banca Transilvania
Tech Talent Arnia SkyConsult Zeren MET Energy IDS Consulting Dexion Vatra Barsei ENAYATI Purcari Domeniile Cuza Zizin Brainia Berea TNR Mar de Bran Bio Catina Energyne Ginul Pusca LupiF64 ACSB Grin System Plus Kooperativa 2.0 Das Fort Boutique