Invitați:
Adriana Săftoiu (expert comunicare)
Ion-Andrei Gherasim (președinte executiv, Fundația Corneliu Coposu)
Barbu Mateescu (sociolog)
moderator Daniel Coman (jurnalist, Euronews)
Aducem în prim plan o analiză profundă asupra cauzelor, efectelor și soluțiilor legate de fenomenul de radicalizare în societatea noastră. Vom dezbate o serie de subiecte cheie, de la influența evenimentelor politice majore precum mineriadele, protestul din 10 august 2018 sau OUG 13 asupra diviziunii sociale și politice, până la impactul liderilor politici și rolul mass-media și social media în formarea bulelor ideologice.
Vom discuta despre modul în care societatea românească s-a schimbat în ultimii 30 de ani. Despre modul în care aceste schimbări au influențat radicalizarea discursului public. Analizăm fenomenul în contextul procesului – încă în curs – de democratizare a României, dar și factorii externi care au interacționat cu evoluția sa.
Încercăm să aflăm ce învățăminte ne-a dat trecutul, dar și ce lecții am ratat. Poate fi prevenită radicalizarea? Poate fi ținută sub control? Cum poate escalada către conflicte deschise? Educația, dialogul, cultura, pot juca un rol în combaterea radicalizării și construirea unei societăți unitare și incluzive?
Oameni din domeniul politic, experți în comunicare și sociologi vor aduce perspective asupra acestui subiect crucial. Încercăm să înțelegem mai bine trecutul, ca să pregătim viitorul.
Bilete: eventbook.ro