Call pentru evenimente la Rnov Debate Forum

Dezbateri, prelegeri, prezentri etc.

Trim într-un spaţiu public invadat de subiecte periferice, tratate în chip isteric, în care temele relevante sunt fie ignorate, fie prezentate superficial. Pentru a gândi, vorbi şi dialoga, civilizat şi argumentat, despre lucrurile cu adevrat importante, organizm, în cadrul Festivalului de Film şi Istorii de la Râşnov, un forum de dezbateri deschis tinerilor din România şi Republica Moldova şi publicului larg. An de an, lectori competenţi şi carismatici prezint prelegeri pe teme semnificative, moderând apoi dezbateri la care sunt invitaţi s participe atât cursanţii Şcolii de Var Astra, cât şi publicul larg. 

Festivalul de Film i Istorii Rânov (FFIR) se va desfura anul acesta în perioada 20 – 29 august 2021, ediia a 13-a având ca tem principal “Eroi”. Peste 50 de proiecii de film, 20 de proiecte artistice, 60 de invitai speciali, 50 de artiti i 40 de studeni bursieri vor fi doar câteva din rezultatele acestei ediii.

În acest context FFIR lanseaz un call deschis pentru universiti, misiuni diplomatice, instituii publice i media, companii, ONG-uri, grupuri de iniiativ i alte entiti interesate, din România i nu numai, pentru organizarea unor evenimente în cadrul Rânov Debate Forum care se încadreaz în tema Festivalului: Eroi. Suntem interesai de a explora diferite aspecte ale acestei teme pornind de la argumentaia alegerii ei (vedei mai jos întregul text*) i nu numai.

Locaiile pe care le punem la dispoziie sunt: Grdina Cetii Rânov (open air, scen 6 x 8 metri, sistem sonorizare, maximum 1800 de spectatori), cortul de evenimente (indoor, scena 1,80 x 5 metri, sistem sonorizare, maximum 200 de spectatori).

Cei interesai trebuie s trimit pân în data de 30 aprilie 2021 ora 23:59 pe adresa de email proiecte@ffir.ro urmtoarele informaii:

Tema evenimentului
Tipul evenimentului (ex: dezbatere, prelegere, prezentare etc.)
Numele moderatorului
Numele invitailor
Datele posibile când poate fi implementat (în intervalul 20 – 29 august 2021)
Durata (maximum 120 de minute)
O descriere a subiectelor abordate (minim 500 de caractere)

Pentru orice detalii suplimentare v rugm s ne contactai la: proiecte@ffir.ro sau 0727 642 858. De asemenea v putei face o imagine despre nivelul i abordrile de la Rânov consultând programul dezbaterilor din 2020 i 2019.

--------------

* Dac suntem de acord cu evoluia omenirii de la o epoc istoric la alta, urcând treapt cu treapt, – Preistorie, Antichitate, Ev Mediu, Epoca modern, Epoca contemporan – pe o piramid a timpului, prezentul este punctul cel mai înalt, locul unde generaiile de acum înfig steagul i spun cu mândrie ,,Am ajuns!”
Fiecare generaie a avut purttorii ei de steag i de multe ori acetia au trecut din triumful victoriei în „lada de gunoi a istoriei”. Dar sunt i oameni care odat intrai în mitologia popoarelor au rmas acolo i chiar au primit recunoatere universal, devenind simboluri. Ei sunt Eroii care au fcut Istorie!
Îi gsim în manualele colare, în lucrrile de specialitate chiar i în crile de religie, dar mai important, îi gsim oriunde (am privi) în jurul nostru. Sunt reprezentai în art, au devenit surse de inspiraie pentru muzic sau, spre bucuria noastr, muli au devenit i... eroi de film!
Mai avem nevoie de eroi în ziua de azi? Cine sunt ei i cum ajung în atenia noastr? Ce îi împinge la acte de eroism? De ce pentru unii sunt criminali i pentru alii martiri? De ce unii sunt mai cunoscui ca alii?

O ediie sincer despre eroi, lideri, modele i valori.