O poveste cu rock românesc handmade și culisele sale (Entuziaştii, Cometele, Sincron, Chromatic Grup, Mondial, Sfinx, Metropol, Compact, Iris, Domino, Roşu şi Negru, Celelalte Cuvinte, Trans Express). Reinventatori și un inventator cu patent parizian. Parte din emisiunea „Remix”, realizată de Doru Ionescu pentru TVR 3.
Din anii ’60 incoace, adică de la apariția rockului și în România, mulți nu au mai putut să trăiască în pace fără sonoritățile chitarelor electrice. Plus tobe amplificate în exces, sintetizatoare cu sunete venite parcă de pe alte planete... În România comunistă, spre deosebire de lumea liberă, totul s-a complicat când ai noștri tineri (muzicieni) au dorit să cânte pe noile instrumente electronice. Fără importuri ori o producție locală profesionistă, rockerii și-au construit singuri cele necesare, reinventând practic de la zero adevărata industrie din occident. O poveste a poveștilor care continuă, punctual, și după Revoluția Română.
Plecând de la o trupă de puști rockeri care astăzi cântă pe instrumente cu nume sonore, documentarul este consiliat de un ilustru necunoscut, Florin Dobrescu, care repară și adaptează de decenii instrumente muzicale... Alături de el, se înșiră povești adevărate cu martori – actanți precum: Val Popescu (Cometele), Sandu Arion (Sincron), Dimitrie Cădere (Entuziaștii), Sorin Tudoran (Chromatic Grup), Corneliu Bibi Ionescu (Sfinx), Viranyi Attila (Metropol), Costi Cămărășan (Compact), Dorian Ciubuc (Iris, Roșu și Negru), Marcel Breazu (Celelalte Cuvinte), Rareș Totu (Trans Express).
Astăzi, puștii care au de ales între zecile de mărci muzicale, fabricate pentru toate buzunarele, nu conștientizează că instrumentele electrice – și prin urmare rockul – nu aveau cum să apară fără invenția dozei electromagnetice, care prin urmare a revoluționat întreaga industrie muzicală. Nici protagoniștii documentarului nu știu că cel care a imaginat-o și a patentat-o la INPI, în Paris, la 1929, este de fapt un român. Din păcate, inginerului Gabriel Dimitriu i-a fost „împrumutată” inovația de constructori mai „îndrazneți”, care au instalat-o pe o vioară, apoi pe chitară și așa mai departe.