Mărturii despre o viaţă exemplară: Corneliu Coposu

2014, Romania, 52min
Mărturii despre o viaţă exemplară: Corneliu Coposu
Past editions:
2018
Language: Romanian
Director: Cristina Andrei
Writer: Cristina Andrei

Documentar

„În timpul detenţiei, am trecut de multe ori pe lângă moarte. Acest lucru îţi dă o linişte, o seninătate spirituală şi o înarmare cu o rezistenţă absolut inexpugnabilă, după ce defilezi prin toată gama de torţionari. Dacă reuşeşti să le supravieţuieşti, ajungi, la un moment dat, la un nivel la care rezistenţa este maximă şi nu poate fi afectată în nici un fel de fenomene exterioare", mărturisea Corneliu Coposu, cel supranumit „Preşedintele Moral al României”.

După o existentă în care nu a cunoscut, cu excepția copilăriei și a adolescenței, niciodată liniștea, petrecută fie în închisori, fie deportat, fie permanent supravegheat, Corneliu Coposu a fost, în timpul vieții, un model de moralitate și demnitate și este acum recunoscut ca un nume luminos al istoriei României.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U