România de departe / România din suflete. Exilul românesc în anii comunismului

Panels

După al Doilea Război Mondial, numeroase personalități din diverse domenii dar și simpli cetățeni români care au reușit să se stabilească în Occident au constituit exilul românesc. Chiar dacă se aflau la mii de kilometri distanță și îi despărțeau de țară mai multe granițe și o „Cortină de Fier”, ei au păstrat mereu România în suflet iar unii din ei au activat intens împotriva regimului comunist, pentru respectarea drepturilor omului și pentru un regim democratic.

Dezbaterea îi are ca invitați pe Dinu Zamfirescu (unul dintre cei mai activi membri ai exilului românesc din Franța, membru în Colegiul CNSAS, fost președinte al Institutului Național pentru Memoria Exilului Românesc 2004-2009, președintele Consiliului Științific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc) și pe Marilena Rotaru (jurnalist, cineast, realizatoarea a aprox. 150 de filme în cadrul serialului de televiziune Memoria Exilului Românesc, distins cu patru premii APTR). În cadrul dezbaterii vor fi prezentate și câteva fragmente de interviuri cu reprezentanți de marcă ai exilului.

Schedule:
22 Aug 2022, 16:00 - 17:40 - Amza Pellea Picturehouse in Rasnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U