Acasă / în public – limitele exprimării în anii comunismului

Panels

O caracteristică a regimurilor totalitare este supravegherea și controlul cetățenilor, iar România în anii comunismului nu a făcut excepție. În acest proces amplu au fost implicați zeci de mii de angajați ai Securității, sute de mii de informatori, au fost instalate microfoane în locuințe, s-a interceptat corespondența, s-au făcut arestări, anchete și s-au pronunțat condamnări. În acei ani libertatea de exprimare (atât de firească azi) era un lux pentru care se putea plăti un preț foarte mare, care putea însemna chiar libertatea sau viața.

O discuție despre bariere impuse și autoimpuse, despre ce cât și ce puteai să spui (acasă și în public) cu Ion-Andrei Gherasim (Fundația Corneliu Coposu), pr. Cristian Borz (Casa Memorială Iuliu Maniu) și câțiva invitați surpriză.

Schedule:
22 Aug 2022, 11:40 - 13:00 - Amza Pellea Picturehouse in Rasnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyAsociatia Rosenau Turism Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei friedrich naumann foundation Ambasada Spaniei in Romania Universitatea de Vest Timisoara
Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife Fundatia Eta2U