Voice for Peace

Concerts

De la Bach la Enescu
Premieră

Teodora Enache Band (România-Germania-Franța):
Teodora Enache – voce
Călin Grigoriu – chitară
Andrei Kivu – violoncel

„Concertele Teodorei Enache sunt unele dintre acele dovezi vii că fără rădăcini, fără temelie nu se poate face nimic, nu există construcție care să rămână în picioare timp de secole. Puternică și versatilă, vocea ei ascunde istorii întregi. Teodora Enache știe muzică, multă, multă muzică, înainte de orice, iubește să cânte, să transmită stări și emoții cu ajutorul și prin intermediul vocii.


Foto: Aurel Anghele

E imposibil să nu-ți atingă măcar o coardă a sufletului muzica Teodorei Enache, e imposibil să rămâi indiferent la expresivitatea cu care îmbracă fiecare notă, la știința bine ascunsă în spatele emoției și a plăcerii cu care se dăruiește pe scenă. Cântând despre iubire, în felul în care ar trebui să sune o declarație de dragoste perfectă. Scriitura Teodorei Enache este unică prin felul cum reușește să nu uite că muzica dobândește valoare și sens când ajunge la celălalt, adică la public. Iar ea cântă la fel de bine și într-o sală de concerte de câteva sute de locuri, dar și într-o sală de club.

Teodora Enache este una dintre marile voci de jazz ale României (și nu doar a țării noastre) din toate timpurile, dar în același timp este și o mare, mare muziciană. Căci interpretările ei sonore, adaptările ei după muzicile clasice nu sunt rodul întâmplării, ci al unei pasiuni necontenite de a căuta noi și noi forme de expresie muzicală.

O voce unică, un amestec de sensibilitate și emoție fără de care jazzul ar fi fost cu mult mai sărac. O voce cultivată și susținută de un studiu îndelung, practicat de-a lungul anilor, care nu îndepărtează ascultătorul de plăcere și desfătare, ci-l aproprie de ceea ce trebuie să fie miezul oricărui lucru bine făcut: originea a toate cele sau rădăcina. O interogație continuă pe care Teodora Enache ne-o lansează fără nicio urmă de oboseală: voi știți care e inima vieții?”

Nona Rapotan – „Despre inima vieții cântând”, Bookhub.ro, 23 februarie 2020

Schedule:
24 Jul 2020, 19:00 - 20:00 - Unirii Square Rasnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov Society German Marshall Fund Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation for Freedom Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Rom Ambasada Olandei
ETA2U