Homemade Music sau Cum mi-am petrecut sf

Concerts

Concert acustic de muzică scrisă în izolare
Premieră

Sergiu Bolotă (Sibiu/București) – voce, chitară

Sergiu Bolotă este un artist-cantautor în vârstă de 34 de ani, care provine dintr-o familie în care muzica a fost dintotdeauna prezentă. Inspirat de tatăl său, a început prin a cânta muzică sacră într-o biserică neo-protestantă. A visat să devină cunoscut și, treptat, a reușit acest lucru, mutându-se de la Sibiu la București în urmă cu trei ani. Și-a încercat mai întâi norocul la „X Factor”, în 2015, apoi, doi ani la rând, la Eurovision, concurs la care a debutat în 2017, cu „We were young”, iar în 2018 a ajuns până în semifinala națională cu „Every little thing”, piesele fiind compoziții proprii, la fel ca întregul său repertoriu actual. Tot în 2019 a creat proiectul „Ești o ființă minunată”, iar la începutul lui 2020 a scos piesa „Ardelean în București”, un imn al ardelenilor stabiliți în capitală.


Foto: Alin Bogdan

În această perioadă de autoizolare impusă, a pregătit lansarea unui mini-album, disc numit „Homemade EP”, care conține piese create în zilele de stat doar în casă. Pandemia i-a dat planurile peste cap, deoarece se pregătea să lanseze un nou album în toamna acestui an. „Homemade EP” este, așadar, un mini-disc scris, înregistrat și produs complet în solitudine și izolare, 100% în casă, vorbind despre lucruri mărunte sau importante, cum ar fi fericirea, însingurarea și ziua de mâine. Proiectul a fost realizat independent, doar cu ajutorul susținătorilor săi de pe platforma Patreon. Hotărât să profite de situația actuală cât de mult posibil, a lansat în online câteva piese despre stările pe care le-a trăit în izolare: frustrare, nerăbdare, incertitudine, visare, speranță. Despre războiul cu izolarea și pacea lăuntrică.

Schedule:
26 Jul 2020, 19:00 - 20:00 - Unirii Square Rasnov
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov Society German Marshall Fund Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation for Freedom Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Rom Ambasada Olandei
ETA2U