Lumea este din ce în ce mai pistruiată : conflicte și crize găsești aici și acolo, destul de frecvent în ultima vreme!
Acum este despre criza provocată de Covid 19.
Acum este despre războaie care continuă pe multe teritorii ale Planetei. Tratativele de pace continuă și ele.
Dar învingătorii? Cine sunt ei? Ce strategiii, ce tactici adoptă?
Fără a fi suspectați de naivitate, rămânem între aceia cărora le place să creadă că arma învingătorilor este educația. Care educație?
Ei bine, Ce învățăm ? Cum învățăm ? sunt întrebări pe care le propunem dezbaterii la FFIR.
Carmen Lică (Centrul pentru Educație și Dezvoltare Profesională Step by Step), Lucian Ciolan (Universitatea din București), Diana Certan (Organizația Umanitară Concordia), Loukas Zahilas (Salonic), Henriette Heimgaertner (Berlin), Dakmara Georgescu (Beirut), Răzvan Orășanu (Asociația „Ține de Noi”) și Răzvan Bologa (NextLab.tech) propun perspective asupra unor experiențe de învățare care trec dincolo de provocările crizei sanitare, reamintindu-ne importanța competențelor cheie în dobândirea rezilienței și a capabilităților de inovare antreprenorială și creativitate, a abordărilor pedagogice inovatore, susținute și de noile tehnologii, capabile să faciliteze personalizarea și individualizarea învățării, a excelenței prin incluziune, a învățării și dezvoltării personale și profesionale dincolo de ”presiunea cognitivă”.
Experiențe europene si internationale sunt propuse de alți distinși participanți.
Madlen Șerban (Uniunea Soroptimist Internațional din Romania), moderatoarea evenimentului, se va asigura că la dezbateri vor contribui cât mai mulți dintre aceia care au semănat și au adunat la firul ierbii experiențe despre cum se poate.
Dezbatere publică cu acces ONLINE.