Vivi Drgan Vasile

Nascut pe 28 august, 1947 în Bucuresti.
Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica în 1973.
Profesor invitat la  UNATC 1990 - 1994.
Producator si Director executiv al Fundatiei Arte Vizuale din 1992 
Membru UCIN- Membru RSC
 
Filmografie imagine
2016    „Breaking-News”- Hi Film – regia Iulia Rugina
2015    „6,9 pe scara Richter” - Mobra film - regia Nae Caranfil
2014    „Alt lovebuilding”- Actoriedefilm - regia Iulia Rugina
2013    „Vera” ”- (short) - Actoriedefilm - regie Dorian Boguta  (short) 
        „Sa mori de dragoste ranita” (short) - Actoriedefilm - regia Iulia Rugina
2012    “Evadarea”- Icon Production- regia Andrei Gruzsniczki
        “Sunt o baba comunista” – Prod. Media PRO Pictures-regia Stere Gulea 
        “De azi inainte” - (mediu )  Prod. Bell Film/FAV-regia Dorian Boguta
2011    “Despre oameni si melci” - Prod. Libra Film regia Tudor Giurgiu
2010   “Ursul” - Prod. Libra Film - regia Dan Chisu
2008 “Caravana cinematografica” - Prod. Libra Film – regia Titus Muntean                                                                       “Cealalta Irina” –  Prod. FAV - regia Andrei Gruzsniczki
2007 “Nunta muta” – Castel Film, regia Horatiu Malaele
2006 “La urgenta” – serial TV (12 epis./50 min.) Direct Target / TVR1, regia Andrei Zinca
2005 “Mammoth” – Plinyminor & Castel Film, regia Tim Cox
2003 “Boborul” – scurt metraj, prod FAV, regia Radu Vasile Igazsag
 “Dallas” – co-produc  Uj Budapest Film, Germania, Austria / regia Robert Pejo
2002 “Hellraiser - 7” – Miramax & Castel Film / regia Rick Bota
 “My name is Modesty” – Miramax & Castel Film / regia Ted Nicolaou
2001  “Furia” – MediaPro Pictures / regia Radu Muntean
 “Occident” – Temple Film / regia Cristian Mungiu
 “Light falls on your face, my dear” – Budapest Film – Castel Film / regia Gulyas Gyula
2000  “Filantropica” – Domino Film – Mediapro – Canal+ – Eurimages / regia Nae Caranfil
 “Chacho Rom” –  Laurin Film (Ungaria) – ZDF – Eurimages / regia Ildiko Szabo
1999     “Teen Sorcery” – Canarom (Can) – Castel Film – regia Victoria Muspratt
1998  “Dream Mine” –  (mediu metraj) Hunnia Film / Ungaria, regia Laszlo Kantor
 “Enemy of My Enemy” - Castel Film & Dark Trick Films / SUA, regia Gustavo Graff Marino
 “Sleeping Beauty” - Castel Film & Kushner Locke / SUA.
 “Le record” - King Movie - ARTE / Franta, regia Edwin Bailey
1997  “Shrunken City”- Castel Film & Kushner Locke / SUA. regia Ted Nicolaou
1996  “Kid Midas” - Castel Film & Kushner Locke / SUA. regia Peter Mangoodjian
1995 "Stare de fapt" – studioul IV Cinerom / regia Stere Gulea
1994 "Sectia" - NEUROPA, Ungaria; regia Peter Gothar
 "Time Warriors" serie TV( 3 epis.) - Castel Film & Full Moon Entertainment SUA
1993 "Dark Angel" - Castel Film & Full Moon Entertainment SUA, regia Linda Hassani
 "Patul conjugal" – Alpha Film / regia Mircea Daneliuc
1992 "Abel în codru" - Budapest Film Studio & Profilm's Bucharest, regia Mihalfy Sandor
1991 " Si va fi..." - Delta Film Moscova & Studioul Buftea, regia Valeriu Jereghi
1989 "Cine are dreptate" – Româniafilm, regia Alexandru Tatos
1988 "Secretul armei secrete" – Româniafilm, regia Alexandru Tatos
1987 "Punct si de la capat" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
1986 "Încrederea" – Româniafilm, regia Tudor Marascu
 "Maria si marea" – Româniafilm, regia Mircea Muresan
1985 "Morometii" – Româniafilm, regia Stere Gulea
1984 "Cuibul de viespi" – Româniafilm, regia Horea Popescu
 "Pe malul stâng al Dunari  albastre" – Româniafilm, regia Malvina Ursianu
1983 "Padurea nebuna” – Româniafilm, regia Nicolae Corjos
 "Horea" – Româniafilm, regia Mircea Muresan
1982 "Napasta" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
1981 "Calculatorul marturiseste" – Româniafilm, regia George Cornea
 "Fiul muntilor" – Româniafilm, regia Gheorghe Nagy
1980 "Inghititorul de sabii" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
 "Mijlocas la deschidere" – Româniafilm, regia Dinu Tanase
1979 "Drumul oaselor" – Romaâiafilm, regia Doru Nastase
 "Drumuri în cumpana" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
 "Amurgul fântânilor" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1978 "Ora zero" – Româniafilm, regia Nicolae Corjos
 "Ultima frontiera a mortii" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1977 "Prea cald pentru luna mai" – Româniafilm, regia Maria Callas Dinescu
 "Actiunea autobuzul" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1976 "Bunicul  si doi delicventi minori" – Româniafilm, regia Maria Callas Dinescu
1975 "Ultima noapte a singuratatii" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu

Filmografie / regie
1990     “Piata Universitatii - România",  documentar de lung metraj (co-regie)

Filmografie selectiva/ producator/FAV: Aprox.80 filme (doc/expe/anim/fic )
2012   “Exploratorul”  – regia Titus Muntean si Gabor Xantus-CNC
2009   “ Memoria de piatra” documentar, lung metraj - regia Iosif Demian - CNC
2008   “Cealalta Irina” fictiune, lung metraj - regia Andrei Gruzsniczki - CNC
2007   “La drumul mare” fictiune, scurt metraj - regia Gabriel Sîrbu - CNC
2007   “Dragus” documentar, scurt metraj - regia Titus Muntean - CNC
2007   “O scurta poveste” animatie, lung metraj - regia Radu Vasile Igazsag - CNC
2004   “Boborul” animatie - scenariul si regia Radu Vasile Igazsag - CNC
2002   "Franzela exilului" documentar - scenariul si regia Alexandru Solomon - CNC

Premii personale 
2016    - Ordinul National “Serviciul credincios” în rang de Ofiter
2014    - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)  „Q.E.D.”
2011    - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)  “Caravana cinematografica”
2010    - Premiul IPIFF Fest International al Producatorilor Independenti  “Memoria de piatra”
        - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)    “Cealalta Irina”
2009    - Premiul UCIN imagine “Nunta muta”
        - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)   “Nunta muta”
2008    - Premiul IPIFF Fest International al Producatorilor Independenti   “La drumul mare”
2007    - Premiul MMK (Ungaria)
2004    - Premiul imagine “Boborul”, Festivalul International Anonimul
2003    - Premiul imagine “Furia”  TIFF- Cluj
        - Ordinul  National “Serviciul credincios” în rang de Cavaler
2002    - Premiul UCIN pt imaginea filmelor “Occident”  si “Furia”
        - Premiul PRO CULTURA HUNGARICA (Ungaria)
1997    - Premiul UCIN pentru promovarea filmului românesc
        - Premiul Pro Victoria (MediaPro/UARF)  imagine "Stare de fapt"
1995    - Premiul UCIN  imagine "Stare de fapt"
        - Premiul anual al  Asociatiei criticilor din Ungaria pt imaginea filmului “Sectia”
        - Premiul special al festivalului International Mediawave - Györ, Ungaria,  ”Sectia”
1991    - Premiul special al juriului UCIN pentru film documentar "Piata Universitii - România"
        - Premiul pentru documentar, Festivalului National Costinesti "Piata Universitatii - România"
1987    - Premiul UCIN  imagine “Morometii”
1984    - Mentiune UCIN imagine, “Pe malul stâng al Dunarii albastre „
1982    - Mentiune UCIN imagine “Napasta”
1979    - Premiul UCIN  imagine “Ora zero”
 
Alte premii /producator / FAV/selectie (aprox 60 premii)  
2009    -Premiul Zilelor Filmului Romanesc - TIFF  -“Cealalta Irina” r- Andrei Gruzsniczki  
2009    -Premiul III – Festival Bergamo-Italia  -“Cealalta Irina” 
2009    -Marele Premiu - „Anonimul”  - Sf Gheorghe -“Cealalta Irina
2009    -Marele Premiu – Festivalul Cine Pecs - Ungaria -“Cealalta Irina” 
2009    -Premiul FIPRESCI– Festivalul Cine Pecs - Ungaria  -“Cealalta Irina” 
2009    -ARRAS International Film Festival – Premiu de regie - Franta -“Cealalta Irina”
2009    -Festivalul international Mons-Belgia  (int.Andi Vasluianu)-“Cealalta Irina” 
2009    -UCIN-Premiul Special al Juriului-“Cealalta Irina”
2010    -UCIN-Premiul de interpretare-Andi Vasluianu-“Cealalta Irina”
2010    -SOUTH EAST EUROPEAN Fil Fest-Los Angeles Premiul Debut-“Cealalta Irina”
2008    -Premier Plans Festival-Angers – Premiul Special al Juriului –“ La drumul mare”-r Gabriel Sîrbu   
2008    -ELLEN-Award-Aspen Short Film Festival –“La drumul mare”     
2007    -UCIN- Opera Prima - “ La drumul mare”      
2007    -UCIN -Premiu pt. Film de animatie- “O scurta poveste” ”- regia Radu Igaszag
2002    -UCIN -Premiul Special al juriului- “Franzela exilului” -regia Alexandru Solomon 
2001    -UCIN -Premiul pt. Film documentar “Omul cu o mie de ochi”-regia Alexandru Solomon 
1997    -APTR - Premiul Special al juriului- “Cronica dela Zurich” -regia Radu Igaszag/Alex. Solomon
1995    -UCIN-  Marele Premiu-“VIA REGIS” - regia Radu Igaszag/Alex. Solomon 
1995    -UCIN - Premiu pt, film documentar-“Lindenfeld 1994” - regia Radu Muntean 
1993    -UCIN - Premiu pt, film documentar  - “Strigat in timpan”- regia Radu Igaszag/Alex. Solomon

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin