Vivi Drgan Vasile

Nascut pe 28 august, 1947 în Bucuresti.
Absolvent al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica în 1973.
Profesor invitat la  UNATC 1990 - 1994.
Producator si Director executiv al Fundatiei Arte Vizuale din 1992 
Membru UCIN- Membru RSC
 
Filmografie imagine
2016    „Breaking-News”- Hi Film – regia Iulia Rugina
2015    „6,9 pe scara Richter” - Mobra film - regia Nae Caranfil
2014    „Alt lovebuilding”- Actoriedefilm - regia Iulia Rugina
2013    „Vera” ”- (short) - Actoriedefilm - regie Dorian Boguta  (short) 
        „Sa mori de dragoste ranita” (short) - Actoriedefilm - regia Iulia Rugina
2012    “Evadarea”- Icon Production- regia Andrei Gruzsniczki
        “Sunt o baba comunista” – Prod. Media PRO Pictures-regia Stere Gulea 
        “De azi inainte” - (mediu )  Prod. Bell Film/FAV-regia Dorian Boguta
2011    “Despre oameni si melci” - Prod. Libra Film regia Tudor Giurgiu
2010   “Ursul” - Prod. Libra Film - regia Dan Chisu
2008 “Caravana cinematografica” - Prod. Libra Film – regia Titus Muntean                                                                       “Cealalta Irina” –  Prod. FAV - regia Andrei Gruzsniczki
2007 “Nunta muta” – Castel Film, regia Horatiu Malaele
2006 “La urgenta” – serial TV (12 epis./50 min.) Direct Target / TVR1, regia Andrei Zinca
2005 “Mammoth” – Plinyminor & Castel Film, regia Tim Cox
2003 “Boborul” – scurt metraj, prod FAV, regia Radu Vasile Igazsag
 “Dallas” – co-produc  Uj Budapest Film, Germania, Austria / regia Robert Pejo
2002 “Hellraiser - 7” – Miramax & Castel Film / regia Rick Bota
 “My name is Modesty” – Miramax & Castel Film / regia Ted Nicolaou
2001  “Furia” – MediaPro Pictures / regia Radu Muntean
 “Occident” – Temple Film / regia Cristian Mungiu
 “Light falls on your face, my dear” – Budapest Film – Castel Film / regia Gulyas Gyula
2000  “Filantropica” – Domino Film – Mediapro – Canal+ – Eurimages / regia Nae Caranfil
 “Chacho Rom” –  Laurin Film (Ungaria) – ZDF – Eurimages / regia Ildiko Szabo
1999     “Teen Sorcery” – Canarom (Can) – Castel Film – regia Victoria Muspratt
1998  “Dream Mine” –  (mediu metraj) Hunnia Film / Ungaria, regia Laszlo Kantor
 “Enemy of My Enemy” - Castel Film & Dark Trick Films / SUA, regia Gustavo Graff Marino
 “Sleeping Beauty” - Castel Film & Kushner Locke / SUA.
 “Le record” - King Movie - ARTE / Franta, regia Edwin Bailey
1997  “Shrunken City”- Castel Film & Kushner Locke / SUA. regia Ted Nicolaou
1996  “Kid Midas” - Castel Film & Kushner Locke / SUA. regia Peter Mangoodjian
1995 "Stare de fapt" – studioul IV Cinerom / regia Stere Gulea
1994 "Sectia" - NEUROPA, Ungaria; regia Peter Gothar
 "Time Warriors" serie TV( 3 epis.) - Castel Film & Full Moon Entertainment SUA
1993 "Dark Angel" - Castel Film & Full Moon Entertainment SUA, regia Linda Hassani
 "Patul conjugal" – Alpha Film / regia Mircea Daneliuc
1992 "Abel în codru" - Budapest Film Studio & Profilm's Bucharest, regia Mihalfy Sandor
1991 " Si va fi..." - Delta Film Moscova & Studioul Buftea, regia Valeriu Jereghi
1989 "Cine are dreptate" – Româniafilm, regia Alexandru Tatos
1988 "Secretul armei secrete" – Româniafilm, regia Alexandru Tatos
1987 "Punct si de la capat" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
1986 "Încrederea" – Româniafilm, regia Tudor Marascu
 "Maria si marea" – Româniafilm, regia Mircea Muresan
1985 "Morometii" – Româniafilm, regia Stere Gulea
1984 "Cuibul de viespi" – Româniafilm, regia Horea Popescu
 "Pe malul stâng al Dunari  albastre" – Româniafilm, regia Malvina Ursianu
1983 "Padurea nebuna” – Româniafilm, regia Nicolae Corjos
 "Horea" – Româniafilm, regia Mircea Muresan
1982 "Napasta" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
1981 "Calculatorul marturiseste" – Româniafilm, regia George Cornea
 "Fiul muntilor" – Româniafilm, regia Gheorghe Nagy
1980 "Inghititorul de sabii" – Româniafilm, regia Alexa Visarion
 "Mijlocas la deschidere" – Româniafilm, regia Dinu Tanase
1979 "Drumul oaselor" – Romaâiafilm, regia Doru Nastase
 "Drumuri în cumpana" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
 "Amurgul fântânilor" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1978 "Ora zero" – Româniafilm, regia Nicolae Corjos
 "Ultima frontiera a mortii" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1977 "Prea cald pentru luna mai" – Româniafilm, regia Maria Callas Dinescu
 "Actiunea autobuzul" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu
1976 "Bunicul  si doi delicventi minori" – Româniafilm, regia Maria Callas Dinescu
1975 "Ultima noapte a singuratatii" – Româniafilm, regia Virgil Calotescu

Filmografie / regie
1990     “Piata Universitatii - România",  documentar de lung metraj (co-regie)

Filmografie selectiva/ producator/FAV: Aprox.80 filme (doc/expe/anim/fic )
2012   “Exploratorul”  – regia Titus Muntean si Gabor Xantus-CNC
2009   “ Memoria de piatra” documentar, lung metraj - regia Iosif Demian - CNC
2008   “Cealalta Irina” fictiune, lung metraj - regia Andrei Gruzsniczki - CNC
2007   “La drumul mare” fictiune, scurt metraj - regia Gabriel Sîrbu - CNC
2007   “Dragus” documentar, scurt metraj - regia Titus Muntean - CNC
2007   “O scurta poveste” animatie, lung metraj - regia Radu Vasile Igazsag - CNC
2004   “Boborul” animatie - scenariul si regia Radu Vasile Igazsag - CNC
2002   "Franzela exilului" documentar - scenariul si regia Alexandru Solomon - CNC

Premii personale 
2016    - Ordinul National “Serviciul credincios” în rang de Ofiter
2014    - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)  „Q.E.D.”
2011    - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)  “Caravana cinematografica”
2010    - Premiul IPIFF Fest International al Producatorilor Independenti  “Memoria de piatra”
        - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)    “Cealalta Irina”
2009    - Premiul UCIN imagine “Nunta muta”
        - Premiul RSC (Romanian Society of Cinematographers)   “Nunta muta”
2008    - Premiul IPIFF Fest International al Producatorilor Independenti   “La drumul mare”
2007    - Premiul MMK (Ungaria)
2004    - Premiul imagine “Boborul”, Festivalul International Anonimul
2003    - Premiul imagine “Furia”  TIFF- Cluj
        - Ordinul  National “Serviciul credincios” în rang de Cavaler
2002    - Premiul UCIN pt imaginea filmelor “Occident”  si “Furia”
        - Premiul PRO CULTURA HUNGARICA (Ungaria)
1997    - Premiul UCIN pentru promovarea filmului românesc
        - Premiul Pro Victoria (MediaPro/UARF)  imagine "Stare de fapt"
1995    - Premiul UCIN  imagine "Stare de fapt"
        - Premiul anual al  Asociatiei criticilor din Ungaria pt imaginea filmului “Sectia”
        - Premiul special al festivalului International Mediawave - Györ, Ungaria,  ”Sectia”
1991    - Premiul special al juriului UCIN pentru film documentar "Piata Universitii - România"
        - Premiul pentru documentar, Festivalului National Costinesti "Piata Universitatii - România"
1987    - Premiul UCIN  imagine “Morometii”
1984    - Mentiune UCIN imagine, “Pe malul stâng al Dunarii albastre „
1982    - Mentiune UCIN imagine “Napasta”
1979    - Premiul UCIN  imagine “Ora zero”
 
Alte premii /producator / FAV/selectie (aprox 60 premii)  
2009    -Premiul Zilelor Filmului Romanesc - TIFF  -“Cealalta Irina” r- Andrei Gruzsniczki  
2009    -Premiul III – Festival Bergamo-Italia  -“Cealalta Irina” 
2009    -Marele Premiu - „Anonimul”  - Sf Gheorghe -“Cealalta Irina
2009    -Marele Premiu – Festivalul Cine Pecs - Ungaria -“Cealalta Irina” 
2009    -Premiul FIPRESCI– Festivalul Cine Pecs - Ungaria  -“Cealalta Irina” 
2009    -ARRAS International Film Festival – Premiu de regie - Franta -“Cealalta Irina”
2009    -Festivalul international Mons-Belgia  (int.Andi Vasluianu)-“Cealalta Irina” 
2009    -UCIN-Premiul Special al Juriului-“Cealalta Irina”
2010    -UCIN-Premiul de interpretare-Andi Vasluianu-“Cealalta Irina”
2010    -SOUTH EAST EUROPEAN Fil Fest-Los Angeles Premiul Debut-“Cealalta Irina”
2008    -Premier Plans Festival-Angers – Premiul Special al Juriului –“ La drumul mare”-r Gabriel Sîrbu   
2008    -ELLEN-Award-Aspen Short Film Festival –“La drumul mare”     
2007    -UCIN- Opera Prima - “ La drumul mare”      
2007    -UCIN -Premiu pt. Film de animatie- “O scurta poveste” ”- regia Radu Igaszag
2002    -UCIN -Premiul Special al juriului- “Franzela exilului” -regia Alexandru Solomon 
2001    -UCIN -Premiul pt. Film documentar “Omul cu o mie de ochi”-regia Alexandru Solomon 
1997    -APTR - Premiul Special al juriului- “Cronica dela Zurich” -regia Radu Igaszag/Alex. Solomon
1995    -UCIN-  Marele Premiu-“VIA REGIS” - regia Radu Igaszag/Alex. Solomon 
1995    -UCIN - Premiu pt, film documentar-“Lindenfeld 1994” - regia Radu Muntean 
1993    -UCIN - Premiu pt, film documentar  - “Strigat in timpan”- regia Radu Igaszag/Alex. Solomon