Sorin Gabriel Cozma

General de brigad dr. Sorin-Gabriel COZMA
eful Direciei Generale Prevenire i Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaii

Începând din anul 2009 conduce Direcia General Prevenire i Combatere Terorism, din cadrul Serviciului Român de Informaii. Este profesor asociat la Academia Naional de Informaii „Mihai Viteazul”. A debutat în Serviciul Român de Informaii în anul 1992, în departamentul specializat în asigurarea securitii economice, structur pe care a i condus-o timp de opt ani. Pân în 1992 a lucrat ca inginer în mai multe societi comerciale cu profil tehnic.

În anul 2016 a urmat cursuri postdoctorale în domeniul radicalizrii islamiste, organizate de Institutul de Cercetare a Calitii Vieii, din cadrul Academiei Române.
În anul 2010 a obinut titlul tiinific de doctor în domeniul „tiine militare i informaii”,  în cadrul Academiei Naionale de Informaii „Mihai Viteazul”.
În anul 2005 a absolvit cursurile Colegiului Superior de Siguran Naional din Academia Naional de Informaii „Mihai Viteazul, specializarea „Siguran naional”.
În anul 1999 a urmat cursul postuniversitar de „Economie mondial” în cadrul Academiei de Studii Economice.
În anul 1987 a absolvit cu diplom de licen Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Institutului de Construcii Bucureti.
A urmat numeroase cursuri în formate naionale i internaionale în domeniul securitii naionale.

Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Brasov German Marshall Fund CNC UCIMR
Banca Comerciala Romana
Fundatia Eta2U Banca Transilvania