Sorin Gabriel Cozma

General de brigad dr. Sorin-Gabriel COZMA
eful Direciei Generale Prevenire i Combatere Terorism din cadrul Serviciului Român de Informaii

Începând din anul 2009 conduce Direcia General Prevenire i Combatere Terorism, din cadrul Serviciului Român de Informaii. Este profesor asociat la Academia Naional de Informaii „Mihai Viteazul”. A debutat în Serviciul Român de Informaii în anul 1992, în departamentul specializat în asigurarea securitii economice, structur pe care a i condus-o timp de opt ani. Pân în 1992 a lucrat ca inginer în mai multe societi comerciale cu profil tehnic.

În anul 2016 a urmat cursuri postdoctorale în domeniul radicalizrii islamiste, organizate de Institutul de Cercetare a Calitii Vieii, din cadrul Academiei Române.
În anul 2010 a obinut titlul tiinific de doctor în domeniul „tiine militare i informaii”,  în cadrul Academiei Naionale de Informaii „Mihai Viteazul”.
În anul 2005 a absolvit cursurile Colegiului Superior de Siguran Naional din Academia Naional de Informaii „Mihai Viteazul, specializarea „Siguran naional”.
În anul 1999 a urmat cursul postuniversitar de „Economie mondial” în cadrul Academiei de Studii Economice.
În anul 1987 a absolvit cu diplom de licen Facultatea de Utilaj Tehnologic din cadrul Institutului de Construcii Bucureti.
A urmat numeroase cursuri în formate naionale i internaionale în domeniul securitii naionale.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin