Nicolae Pepene

Nicolae Pepene
Scoala de vara:
1916 - Tranșeea morii

În prezent, este cel mai important manager cultural al Județului Brașov. A conceput, lansat și coordonat strategia de promovare turistic a orașului Râșnov, produsul cultural ,,Cetatea care triește!" și evenimente culturale cu importanț național (Festivalul de Film Istoric, Festivalul de Reconstituire Istoric și Festivalul pentru Copii Jocmania).

De asemenea, s-a distins în lupta pentru aprarea patrimoniului cultural, contribuția sa la recuperarea cetții Râșnov fiind esențial. A fost director al Direcției de Cultur Râșnov în perioada 2008 – 2014.

În prezent este managerul Muzeului Județean de Istorie Brașov.

Este istoric, specializat în istoria interbelic a României și istoria Familiei Regale din România. A publicat în calitate de autor și co-autor 10 crți (în special, albume istorice). Colecționar de fotografie istoric, Nicolae Pepene a avut mai multe expoziții personale în țar și strintate. Expoziia personal organizat în 2005, în fostul palat regal de la Balcic, a fost prima expoziie dedicat Reginei Maria în Bulgaria.

A fost consultant tiințific pentru filme documentare (cea mai important colaborare fiind ,,Inima Reginei”, 2007, realizator Camelia Csiki - TVR 1; filmul a câștigat premiul ,,Prima opera” al APTR).

În perioada 2010 – 2015 a fost redactorul șef al revistei de istorie ASTRA. 

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin