Lucian Mndruță

Lucian Mîndruță este jurnalist, lector universitar, prezentator de televiziune și de radio. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București, loc în care, în prezent ocupă poziția de lector universitar. În timpul anilor de studenție a publicat pentru prima oară, pe 24 decembrie 1989, într-unul dintre primele ziare românești de după revoluție - Ziarul Facultății de Inginerie Civilă.

În trecutul a fost: director la Ziarul Financiar (2000 - 2003), producător și moderator la „Profeții despre trecut” (1997 - 2003), un talk-show politic la Pro TV, cu Silviu Brucan, emisiune care i-a crescut prestigiul și cota de vedetă TV. A ocupat mai multe poziții ca editor pentru AM Press News Agency (1991), a lucrat ca prezentator la televiziuni ca: SOTI (1992 - 1993), Tele 7ABC (1994 - 1995) și Pro TV (1996 - 1999).

A fost prezentator alături de Alessandra Stoicescu al „Observatorului de la Ora 19” de la postul Antena 1. A scris câteva cărți precum: Fabrica de tămîie, Ce nu încape în prompter, dar a contribuit și la o carte ce cuprinde povestirile a peste 100 de persoane publice referitoare la copilăria lor și la bunicii lor. Din luna noiembrie 2015, el prezintă emisiunea Interactiv la DigiFM de luni până vineri.

Linkuri: Blog
Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin