Ligia Deca

Ligia Deca este Consilier de Stat în Administrația Prezidențial și coordoneaz Departamentul de Educație și Cercetare din cadrul acesteia.
În prezent finalizeaz teza de doctorat în domeniul științelor politice la Universitatea din Luxemburg, anterior fiind absolvent a Facultții de Navigație și Transport Naval din cadrul Universitții Maritime Constanța.

În anul 2008 a coordonat Coaliția pentru Universitți Curate, proiect pilot implementat de Societatea Academic din România ce viza evaluarea integritții instituțiilor de învțmânt superior din România. A fost întâi membr a Comisiei pentru Egalitate de Gen a Uniunii Europene a Studenților și apoi președinta acestei organizații pentru dou mandate successive (2008-2010), asigurând reprezentarea intereselor a 11 milioane de studenți, din 37 de state, în relația cu Uniunea European, Consiliul Europei, UNESCO și alte structuri europene competente în domeniul politicilor educaționale pentru învțmântul terțiar. În perioada 2010 – 2012 a coordonat Secretariatul Procesului Bologna, coordonând procesul de organizare a Conferinei miniștrilor educației din statele membre ale European Higher Education Area (aprilie 2012). În perioada 2012 – 2015 a fost expert politici publice în cadrul Unitții Executive pentru Finanțarea Învțmântului Superior, a Cercetrii, Dezvoltrii și Inovrii și lector universitar (2014-2015) pe tema Sisteme de formare și incluziune educațional la Universitatea de Vest Timișoara.

A coordonat Conferința Internaional ”Future of Higher Education - Bologna Process Researchers Conference” (edițiile 2011 și 2014). Autoare și co-autoare a numeroase articole publicate în reviste de prestigiu, face parte din Juriul European Award for Excellence in Teaching in the Social Sciences and Humanities acordat de Central European University (CEU). În anul 2014 a fost membr al Science in Education Expert Group – SEEG. De-a lungul anilor a participat la numeroase conferințe internaționale și s-a implicat activ în elaborarea analizelor și politicilor educaționale i de cercetare în plan național și european.

Ligia Deca a fost numit Consilier de Stat pe 29 iunie 2015.

Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Brasov German Marshall Fund CNC UCIMR
Banca Comerciala Romana
Fundatia Eta2U Banca Transilvania