Horia erbnescu

Muzeograf  în cadrul Muzeului Militar Naional din Bucureti.

ef al Seciei Colecii din cadrul Muzeului Militar Naional “Regele Ferdinand I” din Bucureti, specializat în istoria uniformelor i echipamentului militar, al armamentului alb i de foc, coordonator al reorganizrii Expoziiei permanente de uniforme româneti,  cu contribuii importante la organizarea a numeroase expoziii permanente i temporare de istorie militar, în ar i strintate.

Doctorand la Institutul de Istorie “Nicolae Iorga” din Bucureti, cu tema  “Imaginea Armatei Române Moderne în Iconografie. 1830-1914”.

Expert autorizat de Ministerul Culturii i Cultelor în bunuri arheologice i istoric- documentare (uniforme i echipament militar, armament alb i de foc), din 2004.

Autor a numeoase lucrri, articole, studii i recenzii publicate în reviste academice, precum i diverse ziare i reviste de popularizare, din ar i din strintate.

Iniiator i coordonator al manifestrii “Zilele Muzeului Militar Naional” (15 ediii începând din 2000), iniiator i participant activ la activitile de reconstituire istorico-militar din România, începând din 2004, participant activ la zeci de manifestri istorico-militare, în ar i strintate.

Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Brasov German Marshall Fund CNC UCIMR
Banca Comerciala Romana
Fundatia Eta2U Banca Transilvania