Aurora Martin

Aurora Martin este lector universitar și cercettor în Relații Internaționale, Studii de gen, Limba, cultura și politica italian (Facultatea de Științe Politice, Universitatea din București), expert in egalitate de șanse, Consilier Superior la Agenția Național pentru Egalitatea de Șanse intre Femei și Barbati, Ministerul Muncii, (dupa 9 ani de activitate in Consiliul Național pentru Combaterea Discriminrii), pe chestiuni legate de politicile de gen și de combaterea discriminrii.

Este formator de formatori în sectorul public, Coordonator Departament of Peace Operations, la Peace Action, Training and Research Institute, România, președinta ONG - Parteneriat Euro-Atlantic pentru Dezvoltare Durabil, redactor-șef și editor (Institutul European din România și Sfera Politicii - revista de stiinte politice, Res Publica - Revista Egalittii de Sanse și Pro-Diversitate).

În România, a absolvit Facultatea de Filologie, urmata de un curs post universitar pe Drept Comunitar, un Master în Politici Publice, un Master în Gen și Integrare Europeana și un Master în Relații Internaționale. De asemenea, detine un doctorat în filosofie.

În Germania, a absolvit Centrul European pentru Studii de Securitate "G. C. Marshall " cu o cercetare în "New and Old Patterns in Human Security"(2008), precum și Programul International Fellows (Marshall Center), cu o cercetare în "Responsibility to Protect between Debate and Implementation"(2010) și o specializare in Transnational Civil Security (2015). ​In februarie 2016, Marshall Center a invitat-o s vorbeasc despre impactul conflictului asupra societtii civile si despre cum poate societatea civil s influenteze rezolvarea conflictului, în cadrul Seminarului de Securitate Regional, sectiunea: Security, conflict & conflict management: Implications for Civil Society.

In perioada ​2013-2014 a fost visiting professor în Saint Petersburg, Russian Presidential Academy for National Economy and Public Administration, predând dou cursuri: "Buna guvernare și nediscriminare" și "Violența cultural și transformarea conflictelor".

In Italia, a fost visiting professor la Università degli Studi Roma Tre (2015)​, predând cursuri pe tema Politicilor pro-nataliste in perioada regimului comunist și pe tema Conditiei femeii din Romania in societatea post-comunista.  

In martie 2016 a fost nominalizat de Revista Avantaje Femeia anului pentru aprarea și promovarea drepturilor femeii.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin