Angela Cristea

Începând cu data de 1 ianuarie 2014, dna Angela Cristea a preluat funcția de șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România. Cu peste 20 de ani de experiență în managementul comunicării instituționale, dna Cristea a lucrat în România, Turcia și Egipt, iar începând cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles. Dna Cristea a studiat economie, științe politice și afaceri europene. În 1993 a obținut titlul de Master în Filosofia relațiilor internaționale, de la Universitatea din Amsterdam.

În anul 1993, dna Cristea a fost selectată pentru a configura echipa de presă și informare a noii reprezentanțe diplomatice a Comisiei Europene în România. În 2006, s-a mutat la Ankara, în Turcia, unde a pus în practică experiența acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegației UE din această țară. Ulterior a lucrat ca șef-adjunct al Delegației UE din Egipt.

În 2010, dna Cristea a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, și anume cel responsabil cu tema extinderii și politicii de vecinătate a UE. Începând cu anul 2011, dna Cristea a lucrat în cadrul Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, unde a condus departamentul de comunicare și pregătirea campaniei privind reforma Politicii Agricole Comune la nivelul întregii Uniuni.

Sursa: Comisia Europeană

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyGerman Marshall Fund Uniunea Europeana Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation Ambasada Spaniei
Fundatia ETA2U Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife
Horvath Arnia Fan Curier PWC Fundatia Sturdza Smartree Enayati Purcari Zizin Brainia Nespresso System Plus Mar de Bran Berea TNR ACSB Wanderlust Tour