Angela Cristea

Începând cu data de 1 ianuarie 2014, dna Angela Cristea a preluat funcția de șef al Reprezentanței Comisiei Europene în România. Cu peste 20 de ani de experiență în managementul comunicării instituționale, dna Cristea a lucrat în România, Turcia și Egipt, iar începând cu anul 2010, la sediul Comisiei Europene de la Bruxelles. Dna Cristea a studiat economie, științe politice și afaceri europene. În 1993 a obținut titlul de Master în Filosofia relațiilor internaționale, de la Universitatea din Amsterdam.

În anul 1993, dna Cristea a fost selectată pentru a configura echipa de presă și informare a noii reprezentanțe diplomatice a Comisiei Europene în România. În 2006, s-a mutat la Ankara, în Turcia, unde a pus în practică experiența acumulată cu privire la procesul de pre-aderare la Uniunea Europeană, în gestionarea principalului proiect de comunicare al Delegației UE din această țară. Ulterior a lucrat ca șef-adjunct al Delegației UE din Egipt.

În 2010, dna Cristea a devenit unul dintre purtătorii de cuvânt ai Comisiei Europene, și anume cel responsabil cu tema extinderii și politicii de vecinătate a UE. Începând cu anul 2011, dna Cristea a lucrat în cadrul Direcției Generale pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, unde a condus departamentul de comunicare și pregătirea campaniei privind reforma Politicii Agricole Comune la nivelul întregii Uniuni.

Sursa: Comisia Europeană

Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Brasov German Marshall Fund CNC UCIMR
Banca Comerciala Romana
Fundatia Eta2U Banca Transilvania