The 12th man / Den 12. mann

2017, Norvegia, 2h 15min
The 12th man / Den 12. mann
Program:
21 Aug 2020, 21:00 - Piata Unirii (Rasnov)
Limbi: Norvegiana, Germana, Engleza
Subtitrare: Romana
Regizor: Harald Zwart
Scenarist: Petter Skavlan
Nota IMDB: The 12th Man (2017) on IMDb

Filmul spune povestea legendarei evadări a eroului norvegian Jan Baalsrud de la naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. 1943 Norvegia - la nord de Cercul Arctic. Doisprezece luptători de rezistență, pe o barcă de pescuit care transportă o încărcătură de explozibili, sunt trădați de un conațional și atacați de o navă de germană. Unsprezece dintre bărbați sunt prinși, torturați și uciși. Doar al doisprezecelea scapă.

Jan Baalsrud evadează în mijlocul iernii nemiloase - deși nu se știe că hotărârea lui de a supraviețui îl va transforma într-un simbol al rezistenței norvegiene. Un simbol pentru care oamenii sunt dispuși să moară. Legenda poveștii despre evadarea lui Jan Baalsrud rămâne una dintre cele mai sălbatice și mai incredibile povești de supraviețuire din cel de-al Doilea Război Mondial.

Proiectie realizata cu susținerea Ambasadei Norvegiei în România.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov Society German Marshall Fund Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation for Freedom Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Ambasada Olandei
ETA2U