Piața

2014, Egipt - SUA - Marea Britanie, 1h 35min
Piața
Editii trecute:
2016
Limbi: Araba, Engleza
Subtitrare: Romana
Regizor: Jehane Noujaim
Scenarist: Jehane Noujaim
Nota IMDB:  The Square
(2013) on IMDb

Documentar

Camera este arma lor!

Documentarul lui Jehane Noujaim surprinde schimbrile sociale din Egiptul ultimilor ani, prin intermediul poveștilor personale, emoționante, ale unora dintre protestatarii din Piața Tahrir. Unul dintre ei este actorul Khalid Abdalla, protagonist în filme ca The Kite Runner, United 93 sau Green Zone care, inspirat de activismul tatlui su, închis în Egipt în anii '70 și plecat în exil, s-a întors de la Londra pentru a se altura revoluției.

Filmul este povestea unor tineri care îi cer drepturile i care se lupt cu mai multe fore, de la dictatura brutal a armatei care vrea s-i calce pe protestatari cu tancurile, pân la fria musulman corupt care folosete moscheile pentru a-i manipula pe votani.

Un documentar laureat al mai multor premii i nominalizat la Oscar, „Piaa” este ca o radiografie a Primverii Arabe.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin