141AD - Misiune n Dacia

2018, Romania, 1h 23min
141AD - Misiune n Dacia
Editii trecute:
2018
Limba: Romana
Subtitrare: Engleza
Regizor: Octavian Repede
Scenarist: Octavian Repede

Avanpremieră absolută la FFIR

Anul 141 după Hristos, în Provincia romană Dacia. O apariţie neobişnuită de forma unei comete este observată pe cerul nopţii. Înţelepţii sunt de părere că este o apariţie nefastă care va aduce nenorociri şi moarte.

În aceste zile înfricoşătoare, într-un castru roman de la marginea Provinciei Dacia se răspândeşte o epidemie mortală în rândul soldaţilor cantonaţi aici. Medicii sunt depăşiţi de situaţie.

Nimeni nu ştie care este cauza acestei boli şi numărul morţilor este în continuă creştere. Un corp de exploratori romani, conduşi de experimentatul Centurion Marcus (alături de camarazii Aquila, Terţius şi Nerva) este trimis de către comandantul castrului - Prefectul Cornelius Fulvius - într-o misiune specială în teritoriile necunoscute şi necucerite de la marginea Imperiului, aflate sub stăpânirea dacilor liberi, pentru a găsi o rezolvare neobişnuită acestei molime. Călătoria romanilor spre misterioşii Munţi ai Şarpelui devine plină de neprevăzut şi peripeţii. Sunt vremurile întunecate când Jupiter rânduia destinele muritorilor...

Misiunea romanilor stă deci sub semnul voinţei zeilor şi neprevăzutului.