Call pentru proiecte artistice la FFIR 2022

Concerte, teatru, dans, experimente, expoziii etc.

Poate ai mai fost pe la noi, poate ai vrut, poate ai auzit de noi sau poate c nu, îns, indiferent de rspuns, te invitm ca anul acesta s fii parte din FFIR14, adic, din Festivalul de Film i Istorii Rânov, ajuns deja la cea de-a 14-a ediie, care se va desfura în perioada 19 – 28 august 2022, având ca tem principal: “Granie / Borders”. Aa cum am obinuit deja publicul nostru fidel, ne propunem s reunim i la aceast ediie peste 50 de proiecii de film, 20 de proiecte artistice, 60 de invitai speciali, 50 de artiti i 40 de studeni bursieri la coala de Var pentru tineri.

Dei am avut timp s explorm sfera artistic româneasc, i nu numai, suntem siguri c ne-au scpat numeroase idei noi de concerte i spectacole, mai ales cele “altfel”, pe care nu le vezi oriunde. Din acest motiv, FFIR lanseaz un call deschis pentru manageri culturali i artiti (la început de carier sau experimentai) s vin cu propuneri de proiecte artistice care au o legtur direct sau indirect cu tema actual a festivalului, cu tema noastr permanent, Transilvania, sau cu orice credei c s-ar potrivi ca o mnu în povestea noastr aparte. Ne dorim, în special, proiecte noi, creative, originale i inovatoare, dedicate festivalului, premiere sau producii proprii, neexistând restricii în ceea ce privete genul sau stilul artistic.

Locaiile în care v ateptm sunt: Grdina Cetii Rânov (open air, scen 6 x 8 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 1500 de spectatori), Biserica Evanghelic (indoor, org istoric funcional, cu sau fr sonorizare, maximum 500 de spectatori), Grdina Schubz (open air, scen 1,80 x 5 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 200 de spectatori), cortul de evenimente (indoor, scen 1,80 x 5 metri, sistem de sonorizare i lumini, maximum 230 de spectatori).

Artitii sau managerii culturali interesai pot trimite pân în data de 15 martie 2022 pe adresa de email proiecte@ffir.ro urmtoarele informaii:

Numele proiectului
Numrul i numele artitilor implicai
Datele posibile de încadrare în programul FFIR14 (în intervalul 19 – 28 august 2022)
Durata proiectului (maximum 90 de minute)
Descrierea argumentat a proiectului (minimum 1000 de caractere, dar nu mai mult de o pagin)
Rider-ul tehnic detaliat
Necesarul de cazare si transport
Bugetul de onorarii propus
Un link la eantioane reprezentative (video sau audio) ale produciilor voastre originale dac exist.

Pentru orice detalii suplimentare, v rugm s ne contactati la: proiecte@ffir.ro sau 0729 757 970.