Concert Sir Blues Vali Rcil & Ada Milea

Concerte

La început, a fost volumul „Cartea Alcool" al poetului Ion Murean. Apoi, a fost dorina lui Sir Blues Vali Rcil i a Adei Milea de a transforma poemele într-un spectacol-concert. Aa s-a nscut Experiment de Blues cu Alcool, concertul pe care Festivalul de Film i Istorii Rânov are plcerea s-l gzduiasc în seara de luni, 22 iulie, a celei de-a 11-a sale ediii. 

În cuvintele protagonitilor, „Experiment de blues cu alcool e un concert care combin elementele de <> ale lui SirBlues Vali Rcil cu percuiile atipice, clopoeii i sticlele acordate ale Adei Milea".

Considerat cel mai fidel reprezentant al blues-ului tradiional pe meleaguri mioritice, SirBlues Vali Rcil revine la FFIR la 3 ani dup cântarea susinut alturi de Hanno Höfer i de Raul Kuşak. Originar din Vatra Dornei, rezident în Sighioara, SirBlues a susinut de-a lungul prodigioasei sale cariere turnee în Marea Britanie, Austria, Olanda, Belgia i România. Albumul „Stay Styx-ed To The Blues" a aprut în 2015 la casa de discuri Styx Records din Austria.

Nscut în Târgu-Mure, Ada Milea este unul dintre cei mai cunoscui muzicieni români. Cu 13 albume la activ, Ada interpreteaz, în stilu-i absolut inconfundabil, melodii pe atât pe versurile unor mari poei, precum Gellu Naum sau Ion Murean, cât i pe versuri proprii. Ada Milea este, de asemenea, unul dintre cei mai importani creatori de muzic de teatru din România, realizând universul sonor al numeroase spectacole gzduite de teatre din Cluj, Bucureti sau Piatra-Neam.

Acces pe baz de bilet la locaie i pe eventbook.ro

Program:
22 Iul 2019, 20:00 - 21:20 - Scoala Peter Thal
Primaria Rasnov Asociatia Rasnov Society Asociatia Mioritics Consiliul Judetean Barsov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation NATO - 70 de ani
GMF Banca Comerciala Romana Eta2U
Banca Transilvania CEC Trencadis