Lucian Ciolan

Lucian Ciolan (n. 18.10.1974) este profesor de Politici educaționale și sociale și Metodologia cercetării  la Departamentul de Științe ale Educației, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei (Universitatea din Bucureşti).

După patru ani de activitate managerială ca director de departament și opt ani ca decan al facultății, din decembrie 2019 se alătură noii echipe manageriale a UB, ocupând poziția de prorector cu portofoliul constituit din proiecte de dezvoltare, lifelong learning și infrastructură educațională.

Principalele domenii de interes vizează politicile publice / educaţionale, metodologia cercetării, formarea formatorilor, aplicații ale (neuro)științelor cognitive în politici publice și procese de învățare. 

Expertiza academică este valorizată prin cooptarea în diverse agenții naționale din educație și cercetare: președintele comisiei ARACIS pentru Științe Administrative, ale Educației și Psihologie, cice-presedinte al Panelului IV CNATDCU pentru Științe sociale, membru al Comisiei de Ştiinţe Sociale a Consiliului Național al Cercetării Științifice (CNCS).

În plan internaţional, este de menţionat poziția de reprezentant al României în  Consiliului European Educational Research Association (EERA), cea mai prestigioasă asociație profesională europeană a cercetătorilor din educație, mandat deținut datorită calității de președinte al Asociației Române de Cercetare în Educație (ARCE), dar și reprezentant al României în General Assembly a International Association for the Evaluation of Educational Achievement (IEA).
 
Complementar cu activitatea academică, Lucian Ciolan a participat și participă la ample proiecte de dezvoltare și consultanță, mai ales în domenii legate de formularea politicilor publice, în diverse țări ale lumii: Serbia, Moldova, Germania, Portugalia, Polonia, Liban, Kazakhstan etc. Lucian este Senior Trainer al International Centre for Policy Advocacy, o organizație non-guvernamentală centrată pe creșterea capacității de elaborare și influențare a politicilor publice cu sediul la Berlin.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyGerman Marshall Fund Uniunea Europeana Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation Ambasada Spaniei
Fundatia ETA2U Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife
Horvath Arnia Fan Curier PWC Fundatia Sturdza Smartree Enayati Purcari Zizin Brainia Nespresso System Plus Mar de Bran Berea TNR ACSB Wanderlust Tour