Carmen Lică

Carmen Lica – este unul dintre fondatori si Directoarea Centrului Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala, membru fondator si in Boardul  ReadyNation Romania.
 
In ultimii 25 de ani a dezvoltat si condus Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala in misiunea sa de a sustine eforturile de reforma in domeniul educatiei prin implementarea alternativei educationale step by step la nivel prescolar, primar si gimnazial si prin promovarea si introducerea celor mai inovative practici in serviciile de educatie timpurie din Romania. In toate proiectele sale, Centrul Step by Step pentru Educatie si dezvoltare Profesionala a urmarit ca fiecare copil sa-si realizeze intregul potential prin participarea la activitati de invatare in clase/grupe centrate pe copil, in interactiuni cu cadre didactice sustinute sa-si imbunatateasca practicile educationale si cu parinti sustinuti, de asemenea, sa-si creasca competentele parentale. A fost foarte implicata in extinderea la nivel national a alternativei educationale step by step pentru educatie timpurie si invatamant primar si gimnazial care functioneaza in prezent in beneficiul direct a peste 31 000 copii din sistemul public de educatie, in peste 550 grupe de cresa si gradinita si peste 720 clase de invatamant primar si gimnazial. De asemenea a participat activ in redactarea agendei in domeniul educatiei timpurii in Romania.
 
In 1999 Carmen Lica a fost, impreuna cu alti colegi, printre fondatorii Asociatiei Internationale Step by Step care numara in acest moment 92 de organizatii membre din 43 de tari. Carmen este parte a comunitatii internationale de invatare dezvoltate la nivelul Asociatiei Internationale Step by Step care reuneste profesionisti din Europa, Asia Centrala si America.
  
In anul 2000 a fondat Gradinita Bambi Step by Step si in 2012 Scoala Gimnaziala Step by Step, ambele unitati de invatamant fiind operate ca Centre de Excelenta de Asociatia Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.
 
In 2016, impreuna cu reprezentanti ai comunitatii de afaceri, a fondat ReadyNation Romania ca parte a retelei ReadyNation International, o organizatie a oamenilor de afaceri, cu peste 100 de membri in Romania, care sustine cresterea investitiilor in educatie timpurie pentru dezvoltarea capitalului uman.

În 2019, Carmen Lică a fost decorată de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național “Pentru Merit” in grad de Cavaler, în semn de înaltă apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea și modernizarea invatamantului romanesc, precum și pentru implicarea in proiectul “Romania Educata”.

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics Asociatia Rasnov SocietyGerman Marshall Fund Uniunea Europeana Consiliul Judetean Brasov Centrul National al Cinematografiei Friedrich Naumann Foundation Ambasada Spaniei
Fundatia ETA2U Banca Comerciala Romana Banca Transilvania Medlife
Horvath Arnia Fan Curier PWC Fundatia Sturdza Smartree Enayati Purcari Zizin Brainia Nespresso System Plus Mar de Bran Berea TNR ACSB Wanderlust Tour