Wag the dog

1997, USA, 1h 37min
Wag the dog
Schedule:
04 Aug 2017, 18:00 - Amza Pellea Cinema Hall
Language: English
Subtitle: Romanian
Director: Barry Levinson
IMDB Rating: Wag the Dog (1997) on IMDb

Ficţiune

Bijuterie satirică în care sunt prezentate mecanismele prin care politicienii, cu complicitatea specialiştilor în comunicare (şi a Hollywood-ului!), reuşesc să deturneze atenţia publicului de la probleme cu adevărat importante, inventând subiecte complet false. De pildă, un război în Albania. Care nu se întâmplă în realitate, dar se întâmplă la televizor. Deci, există! Realizat acum 20 de ani, filmul în care Dustin Hoffman şi Robert De Niro fac roluri antologice vorbeşte, avant-la-lettre, despre manipulare prin ştiri false (fake news).

Premii: 2 premii şi 20 nominalizări (Oscar 2017 pentru cel mai bun scenariu adaptat şi actor în rol principal - Dustin Hoffman)

Primaria Rasnov Asociatia Mioritics
German Marshall Fund Ministerul Culturii si Identitatii Nationale Banca Comerciala Romana Consiliul Judetean Brasov Banca Transilvania Centrul National al Cinematografiei Fribourg Capital Romanian Business Consult Țuca Zbrcea & Asociații BCR Asigurari de viata Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din Romnia Arnia Brinel Sensiblu Pricewaterhouse Coopers MullenLowe Romania Golin Gaurean si AsociatiiJidvei Autonom Zizin